Бања Слатина

Бања Слатина налази се у истоименом туристичком мјесту, дванаест километатра јужно од центра Лакташа, на 206м надморске висине. Основна обиљежја мјеста су чист ваздух, издашни извори термоминералне воде који достижу температуру и до 42ºC и извори питке минералне воде, познати под именом „Кисељаци“. Слатина је једно издвојено, индустријом незагађено, мирно излетиште и туристичко мјесто са дугом традицијом бањског и излетничког туризма. Само мјесто има топоним Илиџа, што је турска ријеч за бању и термални извор уопште.

Бања Слатина тренутно се налази у склопу Завода за рехабилитацију „др Мирослав Зотовић“, те је посјетиоцима Бање на располагању цјелокупан медицински третман, који обухвата низ различитих облика терапије под контролом стручног медицинског особља. У објекту бање налазе се два затворена базена и 12 када, који су на располагању посјетиоцима сваким даном у периоду од маја  до октобра. У зимском периоду отворен је базен и двије каде за подводну масажу у објекту болнице.

Поред рехабилитације, посјетиоцима су на располагању и различите могућности рекреације, које обухватају спортске садржаје (одбојка на пијеску, стони тенис, кошарка…), шетње природом, обиласке културно-историјских споменика, лов, риболов и сл.

www.zotovicbl.com