Banja Slatina

Banja Slatina nalazi se u istoimenom turističkom mjestu, dvanaest kilometatra južno od centra Laktaša, na 206m nadmorske visine. Osnovna obilježja mjesta su čist vazduh, izdašni izvori termomineralne vode koji dostižu temperaturu i do 42ºC i izvori pitke mineralne vode, poznati pod imenom „Kiseljaci“. Slatina je jedno izdvojeno, industrijom nezagađeno, mirno izletište i turističko mjesto sa dugom tradicijom banjskog i izletničkog turizma. Samo mjesto ima toponim Ilidža, što je turska riječ za banju i termalni izvor uopšte.

Banja Slatina trenutno se nalazi u sklopu Zavoda za rehabilitaciju „dr Miroslav Zotović“, te je posjetiocima Banje na raspolaganju cjelokupan medicinski tretman, koji obuhvata niz različitih oblika terapije pod kontrolom stručnog medicinskog osoblja. U objektu banje nalaze se dva zatvorena bazena i 12 kada, koji su na raspolaganju posjetiocima svakim danom u periodu od maja  do oktobra. U zimskom periodu otvoren je bazen i dvije kade za podvodnu masažu u objektu bolnice.

Pored rehabilitacije, posjetiocima su na raspolaganju i različite mogućnosti rekreacije, koje obuhvataju sportske sadržaje (odbojka na pijesku, stoni tenis, košarka…), šetnje prirodom, obilaske kulturno-istorijskih spomenika, lov, ribolov i sl.

www.zotovicbl.com