Црква Светог Георгија -Вјенчац Невесиње

Црква брвнара, посвећена Св.Георгију налази се на локалитету Вјенчаца, средњовјековног града који се налази на доминатној позицији изнад Невесиња. Претпоставља се да је у средњем вијеку на овоме локалитету такође постојала црква.
Братство Шиповац, које дјелује и кроз регистровано Удружење „Шиповци“, добило је сагласност и благослов Епископа захумско-херцеговачког и приморског Г. Григорија да буду задужбинари цркве посвећене Светом Георгију, у оквиру овог средњовјековног града. Иначе, Шиповци потичу из Невесиња, па су задужбинарско здање посветили Невесињу и невесињском народу, гдје многе породице, као и они, прослављају крсну славу – светог Георгија. Црква је освјештана 9.августа 2015.године.
Модеран пројекат цркве Светог великомученика Георгија у потпуности је аутентичан и по изгледу и по локацији, а опет с друге стране исти је у духу је и у складу са традицијом Српске Православне Цркве. Јединствен стил цркве-брвнаре која се налази на каскадним платформама са воденим површинама, видиковцем и додатним услужним објектом.