Авантура

Рафтинг Врбас

Планински туризам

Мањача

Мапа

Filter od

Бања Лука

Бања Лука, највећи град Републике Српске, због својих паркова и многобројних алеја с поносом носи назив „Град зеленила“.

Чињеницу да је Бања Лука универзитетски центар Републике Српске, потврђује и велики број младих који се ужурбано креће према многобројним образовним институцијама. Омиљено дневно окупљалиште младих је тзв. „Паркић“,односно улица затворена за саобраћај, са клупама и кафићима која се протеже од зграде „Админисративне службе града Бања Лука“ до Народног позоришта републике Српске. Шетњом кроз Паркић могу се видјети бисери архитектуре: Храм Христа Спаситеља, Бански двор и Палата Републике.Такође се може посјетити и споменик бана Светислава Тисе Милосављевића, за вријеме чије владавине су сва ова здања и изграђена.

Уз младост увијек иде и љубав, а сви Бањалучани, као и они који су Бању Луку посјетили заљубљени су у предивну ријеку Врбас.Зелена љепотица је у горњем току плаховита и пружа могућност за авантуру(рафтинг, кајакинг…), док се у центру града смирује можда и несвјесно уважавајући културне објекте и навике становника града.

Са смирајем дана почињу свакодневни концерти у Банском двору и Музичком павиљону, позоришне представе у Народном позоришту,а у љетном периоду и тврђава Кастел постане велика позорница.

Приликом посјете Бањој Луци неизоставно је пробати гастрономске специјалитете са менија бањалучких ресторана. Посебно се издвајају традиционалне љевуше, разне пите, добра печења, али гастрономска тура се никако не може завршити без „краља“ ове кухиње – бањалучког ћевапа, који се служи у карактеристичним сочним лепињама. Сво ово уживање у храни треба почети са добром „крајишком капљицом“ – шљивовицом, а након јела долази познато бањалучко пиво.

Сви су позвани и добродошли у Бању Луку, град зеленила, младости, културе и авантуре!