Trebinje

Na krajnjem jugu Hercegovine, na obalama rijeke Trebišnjice, podno planine Leotar, smješteno je Trebinje, grad sunca, vina i platana. Nalazi se u trouglu gradova sa UNESCO-vom baštinom Dubrovnik (28km), Kotor (90km) i Mostar (120km). Osobenost Trebinja leži u povoljnoj mediteranskoj klimi i 260 sunčanih dana godišnje.

Centar grada je izgrađen u mediteranskom stilu. Njime dominiraju stara austrijska zdanja i gorostasni platani, u čijoj hladovini u ljetnoj bašti, uživaju mngobrojni turisti. Tu u srcu grada, u Dučićevoj ulici može se vidjeti spomenik trebinjskog pjesnika i ambasadora, katolička katedrala iz XIX vijeka, prvi spomenik Njegošu, živopisna pijaca sa spomenikom iz I svjetskog rata. U neposrednoj blizini je prekrasan park u kojem se nalaze pravoslavna crkva monumentalnog izgleda, Dom kulture, spomenik iz II svjetskog rata, fontane…

Na brdu Crkvina iznad grada, sija biser turističke ponude, velelepno zdanje kompleksa Hercegovačke Gračanice. Posjetite i uživajte u ljepotama najjužnijeg grada u Republici Srpskoj!