Мапа

Filter od

Требиње

На крајњем југу Херцеговине, на обалама ријеке Требишњице, подно планине Леотар, смјештено је Требиње, град сунца, вина и платана. Налази се у троуглу градова са УНЕСЦО-вом баштином Дубровник (28км), Котор (90км) и Мостар (120км). Особеност Требиња лежи у повољној медитеранској клими и 260 сунчаних дана годишње.

Центар града је изграђен у медитеранском стилу. Њиме доминирају стара аустријска здања и горостасни платани, у чијој хладовини у љетној башти, уживају мнгобројни туристи. Ту у срцу града, у Дучићевој улици може се видјети споменик требињског пјесника и амбасадора, католичка катедрала из XИX вијека, први споменик Његошу, живописна пијаца са спомеником из И свјетског рата. У непосредној близини је прекрасан парк у којем се налазе православна црква монументалног изгледа, Дом културе, споменик из ИИ свјетског рата, фонтане…

На брду Црквина изнад града, сија бисер туристичке понуде, велелепно здање комплекса Херцеговачке Грачанице. Посјетите и уживајте у љепотама најјужнијег града у Републици Српској!