Мапа

Filter od

Дринић

Мјесто обновљеног живота и новог почетка, Дринић, налази се у питомој живописној заравни окруженој падинама Клековаче, Оштреља и Срнетице, поред магистралног пута Сарајево-Јајце-Бихаћ. Непосредно испред Босанског Петровца из правца Кључа, одвојком лијево, након пет минута вожње добрим асфалтним путем стижете у ово мјесто које посједује низ обиљежја планинске варошице.

Општина Петровац-Дринић је смјештена на сјевернозападном дијелу РС. Простор Дринића смјештен је између ријеке Уне на западу, ријеке Сане на истоку и Унца на југу. Бројни извори и потоци, још од старих времена на гласу по доброј питкој води извиру на подручју општине.

Већ на самом уласку у Дринић пажњу плијени споменик борцима антифашистима из Другог свјетског рата, занимљивог изгледа и интересантне умјетничке идеје из седамдесетих година прошлога вијека. Одмах поред овог импозантног здања налази се и спомен плоча жртвама фашистичког терора овога краја.

Недавно је изграђена и црква Свете Тројице у Дринићу која се изванредно уклапа у постојећи амбијент.

Заштитник Дринића је Свети Лука који се у овом мјесту светкује сваког 31. октобра. Туризам је привредна грана која је у Дринићу тек почиње са развојем.