Зворничко језеро

Зворничко језеро је вјештачка акумулација настала изградњом хидроелектране “Зворник“ , на најужем дијелу ријеке Дрине, на изласку из чувеног дринског кањона. Језеро је дугачко 25 км и протеже се узводно од Зворника до ушћа рјечице Велике ријеке. Захвата површину од 1300 хектара. На најужем дијелу широко је 200 м, а на најширем 3 км. Максимална измјерена дубина језера је 39 метара. Просјечна дубина износи 5-8 метара.

Наносима бујичних водотокова и рјечица које се у њега улијевају манифестују се стварањем већих или мањих острва и полуострва око којих се налази богатство рибе и дивљих патки (глувара).

Обале Зворничког језера пружају безброј могућности за спорт, рекреацију, забаву и уживање, од риболова и пливања до кајакашких такмичења и многих других спортова на води. Ако риболовите или ловите на Зворничком језеру онда то чините у двије државе (Србија и Република Српска – БиХ). Општинска организација спортских риболоваца “Дринско језеро“ из Малог Зворника (Србија) и “Бистро“ из Зворника (Република Српска) раде као једно удружење, чије рибочуварске службе заједнички веома добро чувају језеро.