Mapa

Filter od

Modriča

Opština Modriča je smještena na sjeveru Republike Srpske i Bosne i Hercegovine protežući se na prostoru površine 297 km2. Udaljena je oko 30 km od autoputa Beograd – Zagreb sa kojima je povezana dobrim magistralnim putevima. Preko teritorije modričke opštine prolazi i trasa projektovanog autoputa Budimpešta – Osijek – Sarajevo – Jadransko more, sada poznata pod imenom Koridor Vc. Sam grad je smješten na desnoj obali rijeke Bosne na 20- ak km od njenog ušća u rijeku Savu.

Centralnim dijelom grada prolazi Svetosavska ulica koja predstavlja glavnu pješačku zonu dugo oko 300m, duž koje se protežu raznorazne prodavnice, zanatske radnje, kafići i restorani. Stabla stoljetne košćele, čine ovu ulicu alejom, omiljenim šetalištem Modričana.

U Modriči nailazimo na rijetko prirodno naslijeđe, spoj planinskih i ravničarskih, međusobno ukrštajućih cjelina. Sa jedne strane imamo obronke balkanskih Dinarida oličene u planinskim terenima Trebave i Vučijaka, a sa druge Panonsku niziju, odnosno, posavsku ravnicu.

www.tomodrica.com