Мапа

Filter od

Модрича

Општина Модрича је смјештена на сјеверу Републике Српске и Босне и Херцеговине протежући се на простору површине 297 км2. Удаљена је око 30 км од аутопута Београд – Загреб са којима је повезана добрим магистралним путевима. Преко територије модричке општине пролази и траса пројектованог аутопута Будимпешта – Осијек – Сарајево – Јадранско море, сада позната под именом Коридор Вц. Сам град је смјештен на десној обали ријеке Босне на 20- ак км од њеног ушћа у ријеку Саву.

Централним дијелом града пролази Светосавска улица која представља главну пјешачку зону дуго око 300м, дуж које се протежу разноразне продавнице, занатске радње, кафићи и ресторани. Стабла стољетне кошћеле, чине ову улицу алејом, омиљеним шеталиштем Модричана.

У Модричи наилазимо на ријетко природно наслијеђе, спој планинских и равничарских, међусобно укрштајућих цјелина. Са једне стране имамо обронке балканских Динарида оличене у планинским теренима Требаве и Вучијака, а са друге Панонску низију, односно, посавску равницу.

www.tomodrica.com