Izletišta

Goli Koran
U neposrednoj blizini Pala nalazi se Goli Koran. Lijepo uređene staze za šetnju i trim staza sa pratećim sadržajima pružaju potpuni ugođaj ljubiteljima prirode. Ovo je i pravo mjesto za izlet, odmor, rekreaciju i bavljenje sportskim aktivnostima.

Crepoljsko
Na mjestu gdje se sastaju Ozren i Romanija smjestilo se Crepoljsko, omiljeno izletište svih koji vole nedirnutu prirodu, ugodne šetnje planinskim stazama i na kraju, lov. U lovačkom domu, koji ničim ne remeti prirodni ambijent, možete se okrijepiti, ali i probati specijalitete domaće kuhinje. Jednostavno, ugođaj za sva čula.

Trebević
Ovdje je priroda darovala čovjeku divne pejzaže, talasaste brežunjke, mjestimično obrasle smrčevom, jelovom, borovom, bukovom šumom, livade i pašnjake, čist planinski vazduh i bogatstvo izvorske vode. Šume Trebevića nazivaju “pluća grada”i sam po sebi idealan je za odmor i rekreaciju.

Kadina voda
Legenda kaže da je u neka davna vremena lijepa Kada oboljela od tuberkoloze, a ozdravila je pijući vodu sa izvora podno obronaka Jahorine. Mjesto dobi naziv Kadina voda i postade omiljeno izletište onih željnih šumskog mira, ugodnih mirisa četinarskih šuma i žubora hladne, čiste i bistre planinske vode. Lijepo uređeno i prilagođeno za
posjetioce u svim prilikama

Buk na rijeci Kaljini
Prije no što se pridruži nešto snažnijoj rijeci Bioštici, voda Kaljine napravila je pravo malo čudo. U rascjepu stijena, snaga vodopada dubila je i proširivala prirodni bazen, dubok mjestimično i desetak metara, stvorivši tako neobično kupalište. Od vodopada do Gradine prostire se travnata zaravan, od vjetrova zaklonjena šumovitim i stjenovitim liticama. Idealno mjesto za izletnike, sport i rekreaciju.