Излетишта

Голи Коран
У непосредној близини Пала налази се Голи Коран. Лијепо уређене стазе за шетњу и трим стаза са пратећим садржајима пружају потпуни угођај љубитељима природе. Ово је и право мјесто за излет, одмор, рекреацију и бављење спортским активностима.

Црепољско
На мјесту гдје се састају Озрен и Романија смјестило се Црепољско, омиљено излетиште свих који воле недирнуту природу, угодне шетње планинским стазама и на крају, лов. У ловачком дому, који ничим не ремети природни амбијент, можете се окријепити, али и пробати специјалитете домаће кухиње. Једноставно, угођај за сва чула.

Требевић
Овдје је природа даровала човјеку дивне пејзаже, таласасте брежуњке, мјестимично обрасле смрчевом, јеловом, боровом, буковом шумом, ливаде и пашњаке, чист планински ваздух и богатство изворске воде. Шуме Требевића називају “плућа града”и сам по себи идеалан је за одмор и рекреацију.

Кадина вода
Легенда каже да је у нека давна времена лијепа Када обољела од туберколозе, а оздравила је пијући воду са извора подно обронака Јахорине. Мјесто доби назив Кадина вода и постаде омиљено излетиште оних жељних шумског мира, угодних мириса четинарских шума и жубора хладне, чисте и бистре планинске воде. Лијепо уређено и прилагођено за
посјетиоце у свим приликама

Бук на ријеци Каљини
Прије но што се придружи нешто снажнијој ријеци Биоштици, вода Каљине направила је право мало чудо. У расцјепу стијена, снага водопада дубила је и проширивала природни базен, дубок мјестимично и десетак метара, створивши тако необично купалиште. Од водопада до Градине простире се травната зараван, од вјетрова заклоњена шумовитим и стјеновитим литицама. Идеално мјесто за излетнике, спорт и рекреацију.