Етно село „Котроманићево“

На 20 километара од Добоја према Дервенти, 45 Км од границе са Хрватском, на око 1 ха имања организације Ротор, смјештено је туристичко етно насеље „Краљевско село Котроманићево“. Изграђено је на обали ријеке Величанке, богатој рибом и шкољкама што свједочи о њеној чистоћи, уклопљено у амбијент нетакнуте природе, што на главној саобраћајници од Хрватске представља прави амбијент за транзитни одмор, одржавање семинара, уживање у старинском краљевском амбијенту и старој архитектури босанских краљева.

Само село је замишљено као мјесто које вас враћа у некадашњи живот краљева и витезова у средњовијековној Босни, подсјећајући на живот предака и њихову везаност за родни крај и родно огњиште, на њихов начин живљења. Уз мноштво детаља сакупљених на овим просторима, репликама средњовијековних предмета, уз коришћење природних материјала при изградњи, имате утисак да сте се вратили у живот који је умногоме био умјеренији и здравији него садашњи.
У исто вријеме ћете уживати у савременим садржајима прилагођеним старинској архитектури као што су: ресторан националне кухиње „Краљевска вода“ смјештен у централни улазни објекат са донжон кулом, Де луx дрвене куће за одмор у облику старих средњовијековних брвнара савремно опремљене капацитета 15 кревета, дјечије игралиште, воденице , језеро, камп и одмориште за камп, простор намијењен раду умјетника-умјетничке колоније, роштиљ мјеста и други садржаји.

www.kotromanicevo.com