Etno selo „Kotromanićevo“

Na 20 kilometara od Doboja prema Derventi, 45 Km od granice sa Hrvatskom, na oko 1 ha imanja organizacije Rotor, smješteno je turističko etno naselje „Kraljevsko selo Kotromanićevo“. Izgrađeno je na obali rijeke Veličanke, bogatoj ribom i školjkama što svjedoči o njenoj čistoći, uklopljeno u ambijent netaknute prirode, što na glavnoj saobraćajnici od Hrvatske predstavlja pravi ambijent za tranzitni odmor, održavanje seminara, uživanje u starinskom kraljevskom ambijentu i staroj arhitekturi bosanskih kraljeva.

Samo selo je zamišljeno kao mjesto koje vas vraća u nekadašnji život kraljeva i vitezova u srednjovijekovnoj Bosni, podsjećajući na život predaka i njihovu vezanost za rodni kraj i rodno ognjište, na njihov način življenja. Uz mnoštvo detalja sakupljenih na ovim prostorima, replikama srednjovijekovnih predmeta, uz korišćenje prirodnih materijala pri izgradnji, imate utisak da ste se vratili u život koji je umnogome bio umjereniji i zdraviji nego sadašnji.
U isto vrijeme ćete uživati u savremenim sadržajima prilagođenim starinskoj arhitekturi kao što su: restoran nacionalne kuhinje „Kraljevska voda“ smješten u centralni ulazni objekat sa donžon kulom, De lux drvene kuće za odmor u obliku starih srednjovijekovnih brvnara savremno opremljene kapaciteta 15 kreveta, dječije igralište, vodenice , jezero, kamp i odmorište za kamp, prostor namijenjen radu umjetnika-umjetničke kolonije, roštilj mjesta i drugi sadržaji.

www.kotromanicevo.com