Banja Dvorovi

 

Banja Dvorovi se nalazi 6 kilometara od Bijeljine, i jedan je od najvažnijih turističkih resursa Semberije. Smještena je između rijeka Save i Drine i puteva koji preko Rače i Pavlović mosta iz Srbije vode u Bijeljinu, dalje do Banja Luke i Sarajeva.

Banja Dvorovi ima ljekovitu termomineralnu vodu natrijumsko-kalcijum-hidrokarbonatnog sastava, gdje se u savremeno opremljenom medicinskom bloku s uspjehom liječe svi oblici reumatskih oboljenja, hronične ginekološke bolesti, dijabetes, blage neuroze i rehabilitaciona postreumatska stanja, takođe i prevencija od karijesa ispiranjem usta. Pored navedenog u banji se pružaju i sve vrste masaža, inhalacija i akupuntura. Rekreativcima i sportskim ekipama na raspolaganju su tereni za rukomet, odbojku na pijesku, košarku, trim kabinet, gimnastička sala, tenis i sauna.

U banji se nalaze bazeni, olimpijski bazen, dva juniorska i dva dječija koji rade u ljetnom periodu, a zatvoreni bazen je u izgradnji. Na bazenima se u ljetnom periodu održavaju razne manifestacije i sportska takmičenja u plivanju, ronjenju,odbojci i tenisu. Takođe se organizuje škola plivanja kako bi neplivači što lakše savladali ovu disciplinu. U sastavu bazena se nalaze i objekti za ishranu i osvježenje raznim pićima.

www.banjadvorovi.com