Бања Дворови

 

Бања Дворови се налази 6 километара од Бијељине, и један је од најважнијих туристичких ресурса Семберије. Смјештена је између ријека Саве и Дрине и путева који преко Раче и Павловић моста из Србије воде у Бијељину, даље до Бања Луке и Сарајева.

Бања Дворови има љековиту термоминералну воду натријумско-калцијум-хидрокарбонатног састава, гдје се у савремено опремљеном медицинском блоку с успјехом лијече сви облици реуматских обољења, хроничне гинеколошке болести, дијабетес, благе неурозе и рехабилитациона постреуматска стања, такође и превенција од каријеса испирањем уста. Поред наведеног у бањи се пружају и све врсте масажа, инхалација и акупунтура. Рекреативцима и спортским екипама на располагању су терени за рукомет, одбојку на пијеску, кошарку, трим кабинет, гимнастичка сала, тенис и сауна.

У бањи се налазе базени, олимпијски базен, два јуниорска и два дјечија који раде у љетном периоду, а затворени базен је у изградњи. На базенима се у љетном периоду одржавају разне манифестације и спортска такмичења у пливању, роњењу,одбојци и тенису. Такође се организује школа пливања како би непливачи што лакше савладали ову дисциплину. У саставу базена се налазе и објекти за исхрану и освјежење разним пићима.

www.banjadvorovi.com