Vodeni Ćiro

Brod “Vodeni Ćiro“ je urađen u duhu starih parobroda, koji neodoljivo asocira na uskotračnog Ćiru, a plovi poplavljenom trasom nekadašnje pruge. Vodeni Ćiro plovi nesvakidašnjim i prelijepim ambijentom kanjona drinsko-limskog jezera, u dužini od 50 km, između Višegrada, Goražda i Rudog. Brod ima kapacitet od 50 mjesta.

Glavno pristanište i polazna stanica “Vodenog Ćire“ se nalazi na rijeci Lim u mjestu Setihovo (Opština Rudo), na putnom pravcu Sarajevo – Rudo. Udaljeno je 11 km od Rudog i 110 km od Sarajeva, u neposrednoj blizini granice sa Srbijom i Crnom Gorom.
Na svom putovanju, Vodeni Ćiro provodi putnike kroz kanjone i ušća, tradicionalna mjesta: Strgačinu, Međeđu, Ustipraču i Kopače.

Osim turističkog razgledanja, domaće hrane i ribljih specijaliteta, turistima se nude izleti, planinarske i biciklističke ekspedicije, lov i ribolov, rafting, posjete kultorno-istorijskim spomenicima gornjo-drinske regije, „team building“ aranžmani, kao i održavanje sastanaka i seminara u salonskom prostoru.