Video TORS-a „Nothing much but much more“ osvojio je Grand Prix

Datum: petak, 24 januara, 2020
Kategorija: Novosti

FITUR Film & Video Competition 2020 u Madridu.

Međunarodni žiri sastavljen od stručnjaka iz oblasti: žurnalistike, marketinga, turizma i oglašavanja ocjenjivao je internacionalne turističke filomove u 5 kategorija:

  1. Najbolji internacionalni film koji promoviše zemlju – nagradu je osvojilaTO  Škodska za film „Scotland“
  2.  Najbolji internacionalni film koji promoviše regiju – nagradu je osvojila TO Meksiko za film „Michoacan celebrates life“
  3. Najbolji internacionalni film koji promoviše grad – nagradu je grad Bled/Slovenija za film  „Bled local selection“
  4. Najbolji film koji promoviše turističku uslugu – nagradu je osvojio Chapelco Ski Resort za fil  “ Winter season 2019″
  5. Najbolji film koji promoviše turistički proizvod – nagradu je dobila TO Skodska za film „Scottish Gaelic: Explained“.
  6. Najbolji film na takmičenju „Grand Prix“ – nagradu je dobila TO Republike Srspke za film  „Nothing much but much more“

U konkurenciji za najbolje internacionalne filmove bilo je 60 filmova iz 14 zemalja.

Žiri je filmove ocjenjivao prema slijedećim kriterijumima:

Uticaj – sta se osjeti kada se video prvi put pogleda. Da li video provocira neku emociju kod gledaoca?

Kreativnost – da li video uspjeva pokazati ideju i prenijeti poruku kroz objektiv i naraciju.

Stil- na koji se način originalnost ideja prezentuje i interpretira

Tema – da li video na pravi način sa svim svojim elementima (muzika, naracija…) na pravi način predstavljaju subjekat promocije u videu.

„Storytteling“ – na koji način video provocira maštu gledaoca koja može biti različita kod svakog. Da li prica koju video prikazuje prava priča za temu koja se promovise u videu.

Svaki od kriterijuma se ocjenjuje ocjenama od 1 do 10.

TORS je film  „Nothing much but much more“ prijavio u kategoriju :”Najbolji regionalni turistički film”, u kojoj je I prošao u finale takmičenja, ali je žiri odlučio da nam dodjeli glavnu Grand Pri nagradu za najbolji turistički film u svim kategorijama.

Ova nagrada nam donosi 15 dana prikazivanja našeg filma na „Madrid Destino outdoor screens” ekranima koji su postavljeni kroz  cijeli Madrid i direktno učešće na takmičenju za najbolji svjetski turistički film u organizaciji UNWTO, ETC, CATA I CTO koje se održava svake godine u Beču.

Na saradnji zahvaljujemo marketinskoj agenciji „Mania“ koja je zasluzna za produkciju filma „Nothing much but much more“ a koji su nam dali svoj utisak nakon proglašenja pobjednika ovog takmičenja: „Ovo je jedan od onih projekata u kojem je i sam proces snimanja uspomena za cijeli život.

Ipak, osim prelijepog iskustva, ove nagrade nose veliku važnost, jer dokazuju da iako imamo mlad tim, ovo je tim koji je

sposoban za velike projekte. Marketing agencija Mania je već dva puta predstavljala BiH u Kanu na YoungLions takmičenju,

osvojili smo nagradu za turistički video Trebinja, te pobijedili na festivalu u Bukureštu za video EcoKarst koji je projekat EU.

Danas je ova nagrada vrhunac i jako smo srećni jer je ovo jedan od naših najboljih projekata.

Važno je i da se zahvalimo TORS-u na prilici, ali i odvažnosti, jer trebalo je hrabrosti dozvoliti da se cijela kampanja nazove „Nothing much but much more“.