Учење грчког језика

Датум: среда, 14 априла, 2021
Категорија: Новости

Представништво Републике Српске у Грчкој и Туристичка организација Републике Српске настављају успјешну сарадњу на промоцији туристичке понуде Српске на грчком тржишту.

Туризам је једна од привредних грана која је највише погођена пандемијом вируса ковид-19. Управо из тог разлога, Представништво Републике Српске у Грцчкој одлуцчило је да покрене пројекат који ће омогуцћити стварање јаких темеља за покретање туризма у наредном периоду, а све са циљем да се привуче сшто вецћи број туриста из Грцчке.

Осим промоције Републике Српске у медијима и на сајмовима у Грцчкој, Представнисштво је покренуло пројекат у оквиру којег ће у сарадњи са Туристицчком организацијом Републике Српске омогуцћити представницима туристицчких организација, и осталих туристичких субјеката из Републике Српске да похађају бесплатан курс грцчког језика са акцентом на терминологију из туризма, а у исто вријеме у сарадњи са Гувернатом Централне Македоније 10 представника туристицчких организација из Грцчке ће бити у прилици да у трајању од 3 мјесеца похађају онлајн курс српског језика и културе. На тај нацчин, представници туристичких организација, не само да ће имати прилику да науцче основе српског односно грцчког језика, него цће имати прилику да науче несшто висше о туристичким понудама обе земље.

Ово је само јосш једна у низу заједницчких активности Представништва Републике Српске у Грчкој и Туристичке организације Републике Српске, са циљем сшто квалитетније и успјешније промоције туристицчке понуде Републике Српске на грцчком трзжисшту, као и повезивања и успостављања сарадње са партнерима из Грцчке. Захваљујуцћи оваквим активностима представницима домаће туристицчке привреде прузжа се могуцћност да потенцијалне партнере и госте из Грцчке доцчекају и представе им се на њиховом језику.