НАЈБОЉИ ТУРИСТИЧКИ ФИЛМ НА СВИЈЕТУ!!!

Датум: четвртак, 10 децембра, 2020
Категорија: Новости

Видео туристичке организације Републике Српске“ “Nothing much but much more““ освојио је Гранд При у категорији Промоција туристичке дестинације – регија!

Међународни комитет туристичких филмских фестивал (The International Committee of Tourism Film Festivals (CIFFT) )прогласио је најбоље туристичке филмове у 2020. години.

Овај “Фестивал над фестивалима”- The Grand Prix CIFFT, једна  је од најпрестижнијих награда у индустрији туристичког видео маркетинга.

Одржава се већ 33 године у граду музике Бечу, а ове године је проглашење побједника одржано онлине директно из Белведере палте. Палта Белведере у Бечу ,величанствена барокна грађевина  дом је неких од највриједних аустријских умјетничких колекција као што су дјела Густава климта, Егона Шилеа, Оскара Кокошке…

Током године на фестивалима се такмичило више од 3500 видео записа из више од 130 земаља

који чине коло 2020: Нјујорк (САД), Лос Анђелес (САД), Кан (Француска), Берлин (Немачка),

Загреб (Хрватска), Варшава (Пољска), Рига (Летонија), Тортоса (Шпанија), Висеу (Португал), Велико Тарново(Бугарска), Аморгос (Грчка), Велико Градиште (Србија), Осака (Јапан), Кљападокија (Турска), Кејптаун

(Јужна Африка) и Беч (Аустрија).

Да би досегли ТОП, учесници треба да постигну највећи број награда код члана  фестивала и освоје довољно бодова да достигну прва 3 мјеста у некој од шест тематских категорија CIFFT-a.

Категорије су слиједећа:  Промоција туристичке дестинација – земља, Промоција туристичке дестинације – регија, Промоција туристичке дестинације- град, Промоција  туристичке услуге, Промоција туристичког производа и Независни туристички видео.

Филмови који су освојили  прва три места у свакој тематској категорији добили су престижну  титулу најбољег свјетског  туристичког филма 2020.

Александар В. Каммел, директор CIFFT-a , уручио је „Оскаре за туризам“.

Аустрија, Француска и Шпанија биле су земље са највише награда, по 3 за сваку, затим Чиле и Јапан са 2 добитника и Босна и Херцеговини, Немачкој, Литванији, Мјанмару и Португалији са једном наградом.