NAJBOLjI TURISTIČKI FILM NA SVIJETU!!!

Datum: četvrtak, 10 decembra, 2020
Kategorija: Novosti

Video turističke organizacije Republike Srpske“ “Nothing much but much more““ osvojio je Grand Pri u kategoriji Promocija turističke destinacije – regija!

Međunarodni komitet turističkih filmskih festival (The International Committee of Tourism Film Festivals (CIFFT) )proglasio je najbolje turističke filmove u 2020. godini.

Ovaj “Festival nad festivalima”- The Grand Prix CIFFT, jedna  je od najprestižnijih nagrada u industriji turističkog video marketinga.

Održava se već 33 godine u gradu muzike Beču, a ove godine je proglašenje pobjednika održano online direktno iz Belvedere palte. Palta Belvedere u Beču ,veličanstvena barokna građevina  dom je nekih od najvrijednih austrijskih umjetničkih kolekcija kao što su djela Gustava klimta, Egona Šilea, Oskara Kokoške…

Tokom godine na festivalima se takmičilo više od 3500 video zapisa iz više od 130 zemalja

koji čine kolo 2020: Njujork (SAD), Los Anđeles (SAD), Kan (Francuska), Berlin (Nemačka),

Zagreb (Hrvatska), Varšava (Poljska), Riga (Letonija), Tortosa (Španija), Viseu (Portugal), Veliko Tarnovo(Bugarska), Amorgos (Grčka), Veliko Gradište (Srbija), Osaka (Japan), Kljapadokija (Turska), Kejptaun

(Južna Afrika) i Beč (Austrija).

Da bi dosegli TOP, učesnici treba da postignu najveći broj nagrada kod člana  festivala i osvoje dovoljno bodova da dostignu prva 3 mjesta u nekoj od šest tematskih kategorija CIFFT-a.

Kategorije su slijedeća:  Promocija turističke destinacija – zemlja, Promocija turističke destinacije – regija, Promocija turističke destinacije- grad, Promocija  turističke usluge, Promocija turističkog proizvoda i Nezavisni turistički video.

Filmovi koji su osvojili  prva tri mesta u svakoj tematskoj kategoriji dobili su prestižnu  titulu najboljeg svjetskog  turističkog filma 2020.

Aleksandar V. Kammel, direktor CIFFT-a , uručio je „Oskare za turizam“.

Austrija, Francuska i Španija bile su zemlje sa najviše nagrada, po 3 za svaku, zatim Čile i Japan sa 2 dobitnika i Bosna i Hercegovini, Nemačkoj, Litvaniji, Mjanmaru i Portugaliji sa jednom nagradom.