Још једна награда за „Nothing much but much more“

Датум: четвртак, 11 марта, 2021
Категорија: Новости

АМБАСАДОР БЕРЈАН ПРЕУЗЕО ОСВОЈЕНУ НАГРАДУ ЗА ПРОМО ВИДЕО ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Туристички промотивни видео „Nothing much but much more“ Туристичке организације Републике Српске (ТОРС), освојио је изузетну трећу награду у категорији најбољих туристичких дестинација – региона, на престижном Јапанском свјетском фестивалу туристичког филма одржаном 2-3. марта 2021. године.

Ову изузетну награду, у име ТОРС-а, лично је преузео амбасадор Босне и Херцеговине (БиХ) у Јапану, др Синиша Берјан, у будистичком храму Кијомизу-дера /Kiyomizu-dera/ у граду Кјоту, старој престоници Јапана, који је уједно био и мјесто одржавања Фестивала. Храм је основан давне 787. године и уврштен је у UNESCO листу свјетске баштине, те обзиром на његову културну и историјску вриједност, служи за организацију догађаја од изузетне важности.

Свечаној церемонији уручивања награде, између осталих, присуствовали су Тсујоши Кигава /Tsuyoshi Kigawa/, директор Фестивала; Акихиро Кашима /Akihiro Kashima/, предсједник међународног жирија; и Сеиген Мори /Seigen Mori/, врховни свештеник храма и члан жирија. Организатори Фестивала оцјенили су промо видео ТОРС-а веома високим оцјенама и пренијели амбасадору своје дивљење према туристичким потенцијалима и природним љепотама Републике Српске.

Амбасадор Берјан, у име ТОРС-а, поклонио је слику директору Фестивала, која симболично представља Републику Српску а пригодни поклони су уручени и предсједнику жирија као и врховном свештенику храма.

На позив амбасадора, ови еминентни јапански стручњаци, потврдили су могућност посјете Републици Српској и Босни и Херцеговини, са циљем даље промоције регије, чим се стекну услови за безбједна путовања.

На Фестивалу је награђено 68 видеа у шест тематских категорија, од укупно 1327 регистрованих видеа из бројних земаља свијета. То је уједно и највећи број регистрованих видеа у историји одржавања Фестивала.

Трећа фестивалска награда за туристички промо видео ТОРС-а је од изузетног значаја узимајући у обзир број пристиглих туристичких видеа те изузетно строге критеријуме међународног жирија. Ово је иначе 15.награда за туристички промотивни филм Републике Српске који је освојио на бројним фестивалима широм свијета.

Јапански свјетски фестивал туристичког филма је официјелни члан Међународног комитета туристичких филмских фестивала.