Ekološka manifestacija „Dani rijeke Sane“

Datum: utorak, 30 maja, 2023
Kategorija: Novosti
✅Ovogodišnja ekološka manifestacija „Dani na Sani“ biće održana 05. i 06.06. 2023. godine u svim gradovima koji se nalaze u slivu ove rijeke.
✅„Rijeka Sana jednako čista na ušću kao i na izvoru“ predstavlja moto ove manifestacije, koja će započeti 05. juna zahvatanjem vode rijeke Sane sa njenog izvora u Ribniku.
✅Zahvaćena voda će u štafeti „Aqua Sana“ proći put kroz sve gradove u slivu rijeke Sane.
✅Završna manifestacija će se održati 06. juna 2023. godine u 12:00 časova na gradskoj plaži „Ada“ u Novom Gradu uz bogat kulturno-umjetnički program, predviđena je primopredaja štafete i simbolični čin izlivanja izvorske vode Sane iz eko-štafete na njenom ušću u rijeku Unu.
✅Na završnoj manifestaciji u Novom Gradu biće dodijeljene i nagrade za najbolje likovne i literarne radove učenika osnovnih škola i dječijeg vrtića u Novom Gradu.
✅Manifestaciju „Dani na Sani“, pokrenutu na inicijativu Misije OEBS-a, od 2001. godine prati i Deklaracija kojom se učesnice, opštine u slivu rijeke Sane, obavezuju da će zaštiti tok rijeke u dužini od 144 kilometra.
✅Turistička organizacija opštine Novi Grad i Opština Novi Grad vas pozivaju da u što većem broju podržite ovu značajnu ekološku manifestaciju.