Еколошка манифестација „Дани ријеке Сане“

Датум: уторак, 30 маја, 2023
Категорија: Новости
✅Овогодишња еколошка манифестација „Дани на Сани“ биће одржана 05. и 06.06. 2023. године у свим градовима који се налазе у сливу ове ријеке.
✅„Ријека Сана једнако чиста на ушћу као и на извору“ представља мото ове манифестације, која ће започети 05. јуна захватањем воде ријеке Сане са њеног извора у Рибнику.
✅Захваћена вода ће у штафети „Аqua Сана“ проћи пут кроз све градове у сливу ријеке Сане.
✅Завршна манифестација ће се одржати 06. јуна 2023. године у 12:00 часова на градској плажи „Ада“ у Новом Граду уз богат културно-умјетнички програм, предвиђена је примопредаја штафете и симболични чин изливања изворске воде Сане из еко-штафете на њеном ушћу у ријеку Уну.
✅На завршној манифестацији у Новом Граду биће додијељене и награде за најбоље ликовне и литерарне радове ученика основних школа и дјечијег вртића у Новом Граду.
✅Манифестацију „Дани на Сани“, покренуту на иницијативу Мисије ОЕБС-а, од 2001. године прати и Декларација којом се учеснице, општине у сливу ријеке Сане, обавезују да ће заштити ток ријеке у дужини од 144 километра.
✅Туристичка организација општине Нови Град и Општина Нови Град вас позивају да у што већем броју подржите ову значајну еколошку манифестацију.