Газдинство Шишић

У прелијепом природном амбијенту села До у Поповом пољу, смјештеном између планинског масива Бјеласница 1300 мнв. и Врањака 1070 мнв., на свега 30-так километара од Јадранске обале, окружено ниском шумом, гдје се сусрећу медитеранска и умјерено- континентална клима, налази се породично газдинство „ШИШИЋ” које се  бави и сеоским агро- туризмом.

Наиме,  вишечлана породица Шишић, као регистровано породично пољопривредно газдинство (ППГ), од давнина се бави производњом хране, као што је воће, поврће житарице и остало, које узгајају на властитом имању од аутохтоних сорти.

Поред производње хране, баве се и рукотворинама као што су одјевни предмети и други детаљи од вуне, те израда предмета и детаља од камена.

С обзиром да су у оквиру домаћинства сачувани стари занати и алати, те богата домаћа гастро- понуда, као и смјештајно- боравишни капацитети и прелијеп пејзаж, домаћинство Шишић је отворено за све посјетиоце.

Онај ко се одлучи да посјети газдинство те ужива у богатој понуди домаће хране и пића може да учествује у, свакодневном раду на пољопривредном имању и у пчелињаку, школи кувања и припремања хране, школи старих заната.

Такође, се може посјетити и музеј старих експоната. Поред наведеног, пружа се могућност да се у љетном амфитеатру (старо камено гувно) организује ликовна колонија, изложба слика, љетно кино, разна предавања, забаве за најмладје и остало. За љубитеље природе ту су стазе за шетњу, планинарење и бициклизам.

Љубитељи спорта могу наћи забаву на мини-спортском терену за одбојку, кошарку и мали фудбал, а ту је и терен за боћање (балоте).

Газдинство Шишић

Адреса: Попово Поље

89 101 Требиње

+387 (0)66 888 730

Посједује: