Zvanična veb stranica Turističke organizacije Republike Srpske

Datum: četvrtak, 27 avgusta, 2020
Kategorija: Novosti

www.visitformore.com od danas je dostupna i na grčkom jeziku. Uz svesrdnu podršku Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj kompletan sadržaj ove web stranice, na kojoj su predstavljene najaktraktivnije turističke destinacije, ponuda i sadržaji Republike Srpske, preveden je na grčki jezik, čime je omogućena kvalitetnija promocija i dostupnost informacija za sve turiste iz Grčke koji se u budućnosti odluče za posjetu nekoj od naših destinacija.

Turistička organizacija Republike Srpske uz stalnu komunikaciju i saradnju sa Predstavništvom Republike Srpske u Grčkoj u poslednjih nekoliko godina intenzivno radi na promociji naše turističke ponude na ovom tržištu, u cilju uspostavljanja saradnje i povezivanja turističkih subjekata u obe zemlje, ali i samog povećanja broja turističkih kretanja gostiju iz Grčke. S tim u vezi na Međunarodnom sajmu turizma u Solunu /Philoxenia/, koji je održan u novembru 2019. godine, potpisan je i sporazum o saradnji između Turističke organizacije Republike Srpske i Turističke organizacije Soluna.

„Turizam je jedna od privrednih grana koja je možda i najviše pogođena posledicama pandemije korona virusa i upravo zbog toga smo odlučili da se fokusiramo na budućnost,  postavljajući temelje za razvoj i unapređenje turizma 2021. godine između Grčke i Republike Srpske. Prevođenjem stranica TO Republike Srpske i Soluna na srpski, odnosno na grčki jezik, ne samo da  ulažemo u dugoročne i odlične odnose grčkog i srpskog naroda, ali istovremeno povezujemo i pomažemo turistima  obeju zemalja. Svakako, ovo predstavlja samo jednu u nizu od aktivnosti Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj i TORSa usmerene na razvoj turizma između Grčke i Republike Srpske, uzimajući za osnovu  memorandum o saradnji koji su TO Republike Srpske i Soluna  potpisale 2019. na 35. Μeđunarodnom sajmu turizma u Solunu uz prisustvo zvaničnika Grčke ali i Republike Srpske“, navela je gđa Jelena Jovanović, šef Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj.

Na ovaj način TORS i Predstavništvo RS u Grčkoj pokazuju spremnost da po završetku krize izazvane pandemijom virusa korona, koji je u najvećoj mjeri pogodio upravo turističku privredu u cijelom svijetu, nastave sa kvalitetnom promocijom i saradnjom sa partnerima na ovom tržištu, kako bismo što prije nastavili sa pozitivnim rezultatima i trendom rasta broja turističkih kretanja turista iz ove zemlje.

TORS se od početka pandemije pridružio globalnoj svjetskoj akciji pod nazivom „Sačuvajmo turizam zajedno“, koja je prvenstveno usmjerena prema domaćim gostima, sa ciljem njihovog ostanka, tj putovanja i boravka u svojoj zemlji, a sve u cilju očuvanja turističke privrede Republike Srpske. Kroz promo aktivnosti i promociju naše najatraktivnije ponude, brojne nagradne igre, motivišemo domaće goste  da iskoriste pogodnosti turističkih vaučera i ove godine odmor provedu u svojoj zemlji.

U nadi da će u što skorije vrijeme, sa stabilizacijom epidemiološke situacije u svijetu, te otvaranja granica, u ponudi i ljepotama Srpske da uživa i sve veći broj stranih turista, TORS intenzivno radi na pripremi aktivnosti za što kvalitetniju promociju na inostranim tržištima.

Web stranicu TORS-a na grčkom jeziku možete pogledati na ovom linku https://www.visitformore.com/index-gr.html