Званична веб страница Туристичке организације Републике Српске

Датум: четвртак, 27 августа, 2020
Категорија: Новости

www.visitformore.com од данас је доступна и на грчком језику. Уз свесрдну подршку Представништва Републике Српске у Грчкој комплетан садржај ове wеб странице, на којој су представљене најактрактивније туристичке дестинације, понуда и садржаји Републике Српске, преведен је на грчки језик, чиме је омогућена квалитетнија промоција и доступност информација за све туристе из Грчке који се у будућности одлуче за посјету некој од наших дестинација.

Туристичка организација Републике Српске уз сталну комуникацију и сарадњу са Представништвом Републике Српске у Грчкој у последњих неколико година интензивно ради на промоцији наше туристичке понуде на овом тржишту, у циљу успостављања сарадње и повезивања туристичких субјеката у обе земље, али и самог повећања броја туристичких кретања гостију из Грчке. С тим у вези на Међународном сајму туризма у Солуну /Пхилоxениа/, који је одржан у новембру 2019. године, потписан је и споразум о сарадњи између Туристичке организације Републике Српске и Туристичке организације Солуна.

„Туризам је једна од привредних грана која је можда и највише погођена последицама пандемије корона вируса и управо због тога смо одлучили да се фокусирамо на будућност,  постављајући темеље за развој и унапређење туризма 2021. године између Грчке и Републике Српске. Превођењем страница ТО Републике Српске и Солуна на српски, односно на грчки језик, не само да  улажемо у дугорочне и одличне односе грчког и српског народа, али истовремено повезујемо и помажемо туристима  обеју земаља. Свакако, ово представља само једну у низу од активности Представништва Републике Српске у Грчкој и ТОРСа усмерене на развој туризма између Грчке и Републике Српске, узимајући за основу  меморандум о сарадњи који су ТО Републике Српске и Солуна  потписале 2019. на 35. Μеђународном сајму туризма у Солуну уз присуство званичника Грчке али и Републике Српске“, навела је гђа Јелена Јовановић, шеф Представништва Републике Српске у Грчкој.

На овај начин ТОРС и Представништво РС у Грчкој показују спремност да по завршетку кризе изазване пандемијом вируса корона, који је у највећој мјери погодио управо туристичку привреду у цијелом свијету, наставе са квалитетном промоцијом и сарадњом са партнерима на овом тржишту, како бисмо што прије наставили са позитивним резултатима и трендом раста броја туристичких кретања туриста из ове земље.

ТОРС се од почетка пандемије придружио глобалној свјетској акцији под називом „Сачувајмо туризам заједно“, која је првенствено усмјерена према домаћим гостима, са циљем њиховог останка, тј путовања и боравка у својој земљи, а све у циљу очувања туристичке привреде Републике Српске. Кроз промо активности и промоцију наше најатрактивније понуде, бројне наградне игре, мотивишемо домаће госте  да искористе погодности туристичких ваучера и ове године одмор проведу у својој земљи.

У нади да ће у што скорије вријеме, са стабилизацијом епидемиолошке ситуације у свијету, те отварања граница, у понуди и љепотама Српске да ужива и све већи број страних туриста, ТОРС интензивно ради на припреми активности за што квалитетнију промоцију на иностраним тржиштима.

Wеб страницу ТОРС-а на грчком језику можете погледати на овом линку https://www.visitformore.com/index-gr.html