• Banja Luka
 • 14°C
 • Prijedor
 • 14°C
 • M. Grad
 • 14°C
 • Gradiška
 • 14°C
 • Doboj
 • 14°C
 • Bijeljina
 • 15°C
 • Višegrad
 • 20°C
 • Foča
 • 15°C
 • Trebinje
 • 22°C
 • E. Sarajevo
 • 15°C

Sajam turizma Beograd

Datum: petak, februar 23, 2018
Kategorija: Novosti
28308334_10156076431349906_228974619_n

Turistička organizacija Republike Srpske i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji će u hali 4 na reprezentativnom štandu na beogradskom sajmu turizma predstaviti najatraktivnije programe i ponude turističkih organizacija iz Republike Srpske. Predstavništvo Republike Srpske će, istovremno, predstaviti vinare i vinograde Republike Srpske na prestižnom sajmu BeoWine u hali 3.
Svečanom otvaranju Sajma turizma u hali 4 Beogradskog sajma u četvrtak, 22. februara u 11.30 prisustvovaće Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske i Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Aleksandar Đurić, savjetnik za turizam u Ministarstvu trgovine turizma i Nada Jovanović, direktor Turističke organizacije Republike Srpske. Oni će u 14 sati u hali 3 Beogradskog sajma prisustvovati i svečanom otvaranju ovogodišnjeg BeoWine sajma.
Promocijama i prezentacijama na štandu Turističke organizacije Republike Srpske i štandu vinara i vinara Republike Srpske na Sajmu turizma i sajmu vina u Beogradu tokom sajamskih dana prisustvovaće i Dragana Ristić, pomoćnik ministra turizma Republike Srpske, gđa Natalija Trivić, načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Grada Banja Luka, te gradonačelnici i načelnici gradova i opština Rerpublike Srpske, kao i direktori gradskih i opštinskih turističkih organizacija iz Republike Srpske i veliki broj predstavnika turističke privrede iz Republike Srpske.
Četrdeseti, jubilarni sajam turizma u Beogradu okupiće ove godine, pod sloganom „Odmor te čeka“, više od hiljadu sto izlagača iz Srbije, regiona i svijeta, koji će na 31.000m2 izložbenog prostora pokušati da svoje turističke programe i ponude predstave kao atraktivnije i povoljnije od drugih. U tako velikoj konkurenciji na ovom sajmu, koji više od trideset godina ispunjava sve svjetske standarde, Turistička organizacija Republike Srpske će u četiri sajamska dana, od 22. do 25. februara, na 84m2 reprezentativnog izložbenog prostora u hali 4 Beogradskog sajma zainteresovanoj publici predstaviti ne samo mogućnosti ljetnjeg i zimskoh odmora na planinama, rijekama, jezerima i banjama Srpske, nego i mnoge prateće programe uz kulinarske specijalitete i izvrsna vina iz Hercegovine i Krajine.
Sajam turizma u Beogradu je našim turističkim organizacijama postao posebno značajan, jer u Republiku Srpsku najviše turista dolazi upravo iz Srbije, ali su predstavnici turističkih organizacija iz Srpske pripremile zanimljive turističke programe i za potencijalne turiste iz drugih dijelova ovog regiona i, naravno, iz svijeta.
Tokom trajanja sajma, na štandu TORS-a će biti predstavljene najatraktivnije ponude naših turističkih destinacija, sa akcentom na programe i sadržaje u kojima turisti mogu da uživaju u predstojećoj proljetnoj i ljetnoj sezoni koja je pred nama – ponuda avanturističkog turizma, nacionalnih parkova, city break destinacija: Banjaluka, Višegrad, Trebinje, banjskih centara, manifestacija ribolovnih revira Srpske i brojnih drugih atraktivnih destinacija u našoj zemlji. Svakako, značajna pažnja biće posvećena i promociji Olimpijske ljepotice Jahorine, koja ove sezone sija u punom sjaju i ostvaruje fenomenalne rezultate, a za sam kraj sezone pripremaju veliki festivalski događaj F84, čija će promocija takođe biti održana tokom trajanja ovog sajma, pa vam u prilogu ovom pozivu šaljemo kompletan program dešavanja na turističkom štandu Republike Srpske u hali 4.
Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji obezbjedilo je ove godine vinarima i vinogradarima iz Republike Srpske zaista lijep reprezentativni štand sa 63m2 izložbenog prostora u hali 3, a vinari i vinogradari vjeruju da će im kvalitet vina i ove godine donijeti zaslužene nagrade. Promocije i degustacije vina počinju već prvog sajamskog dana 22. februara i trajaće sve do proglašenja pobjednika u oštroj konkurenciji kvalitetnih vina našeg regiona posljednjeg dana Sajma 25. februara.
Kao i prethodnih godina, Predstavništvo Republike Srpske je pripremilo odlične mogućnosti za vrhunsku prezentaciju vina iz Republike Srpske na BeoWine-u, manifestaciji koja – u okviru beogradskog sajma turizma – iz godine u godinu postaje sve značajnija i popularnija. Kad se zna da su na prethodnim BeoWine manifestacijama vinari iz Republike Srpske odnijeli kući dosta prestižnih nagrada, ta manifestacija im je postala još značajnija.
Na BeoWine-u ove godine iz Republike Srpske svoja vina predstaviće: Podrumi Vukoje, Podrumi manastira Tvrdoš, Vinski podrum Anđelić, Vinski podrum Aćimović, Vinarija Runjevac, Seosko domaćnistvo porodice Banjac, Podrum vina Panić, Vinarija Đelmo i Podrum vina Sekulović.

Program