Gazdinstvo Šišić

U prelijepom prirodnom ambijentu sela Do u Popovom polju, smještenom između planinskog masiva Bjelasnica 1300 mnv. i Vranjaka 1070 mnv., na svega 30-tak kilometara od Jadranske obale, okruženo niskom šumom, gdje se susreću mediteranska i umjereno- kontinentalna klima, nalazi se porodično gazdinstvo „ŠIŠIĆ” koje se  bavi i seoskim agro- turizmom.

Naime,  višečlana porodica Šišić, kao registrovano porodično poljoprivredno gazdinstvo (PPG), od davnina se bavi proizvodnjom hrane, kao što je voće, povrće žitarice i ostalo, koje uzgajaju na vlastitom imanju od autohtonih sorti.

Pored proizvodnje hrane, bave se i rukotvorinama kao što su odjevni predmeti i drugi detalji od vune, te izrada predmeta i detalja od kamena.

S obzirom da su u okviru domaćinstva sačuvani stari zanati i alati, te bogata domaća gastro- ponuda, kao i smještajno- boravišni kapaciteti i prelijep pejzaž, domaćinstvo Šišić je otvoreno za sve posjetioce.

Onaj ko se odluči da posjeti gazdinstvo te uživa u bogatoj ponudi domaće hrane i pića može da učestvuje u, svakodnevnom radu na poljoprivrednom imanju i u pčelinjaku, školi kuvanja i pripremanja hrane, školi starih zanata.

Takođe, se može posjetiti i muzej starih eksponata. Pored navedenog, pruža se mogućnost da se u ljetnom amfiteatru (staro kameno guvno) organizuje likovna kolonija, izložba slika, ljetno kino, razna predavanja, zabave za najmladje i ostalo. Za ljubitelje prirode tu su staze za šetnju, planinarenje i biciklizam.

Ljubitelji sporta mogu naći zabavu na mini-sportskom terenu za odbojku, košarku i mali fudbal, a tu je i teren za boćanje (balote).

Gazdinstvo Šišić

Adresa: Popovo Polje

89 101 Trebinje

+387 (0)66 888 730

Posjeduje: